KrinaKracht

Voor
Gezondheid, Groei en Geluk.

Ben je klaar met dat eenzaamheidsgevoel? Wil je ook wel weer eens leven.
Daar kun je zelf wat aan doen. Maar hoe dan?

Hoe dan?
Punt 1 Overal de lijstjes over eenzaamheid bekijken en al die lijstjes toepassen in je leven.
Een interessant lijstje vind je hier.
Punt 2 Stap die drempel over en ga wat doen. Bijvoorbeeld met dit gratis cadeautje.
Punt 3 Verander jezelf.
Punt 4 Ontmoet mensen.
Hulp nodig?
Maak een afspraak voor een gratis persoonlijk gesprek

Kijk onderin voor een gratis cadeautje

Waar heb je last van?

Sociale eenzaamheid

Je ziet gewoon te weinig mensen.

Dit eenzaamheidsgevoel hoef je niet te voelen.
Denk aan een moment dat je alleen was en het prima naar je zin had. Toen was je ook alleeen. En je voeltje prima.
Alleen zijn is oké. Dat maakt je niet eenzaam. Dat doet je gevoel. Denk aan dat moment van net en je oude gevoel verdwijnt. Misschien krijg je zelfs een glimlach op je gezicht en voel je je weer dik tevreden met je leven.

Mensen hebben mensen nodig. Wil je vaker geluk voelen, dan moet je erop af en contacten leggen. Eeen eerste stapje kan het cadeautje onder aan de pagina zijn. 

En, handig in deze coronatijd, online contact is ook contact. We organiseren wekelijks een online contact moment om elkaar te ontmoeten. We zijn begonnen op woensdagochtend 11 november met een klein groepje. Inmiddels kan iedereen meedoen. Geef je op en je krijgt een uitnodiging om mee te doen.

Natuurlijk kun je je ook opgeven voor de emaillijst of een afspraak maken voor een vrijblijvend en gratis gesprek.

Emotionele eenzaamheid

Mensen genoeg, maar niemand begrijpt je.

Dit eenzaamheidsgevoel komt vaak voor bij verlies, maar je hoeft het niet te voelen.
In jou zit een bron die alles heeft wat jij nodig hebt. Ook het gevoel van contact, ook het gevoel van aanwezigheid. Je bent je bewust van maar een heel klein deel van je brein. Maar er is veel meer. Je onbewuste regelt al die processen waar jij niet over na hoeft te denken, zoals ademhaling en spijsvertering. Maar je onbewuste let ook voortdurend op of er geen gevaren zijn die jou belagen. Je onbewuste zorgt dat jij vanzelf allerlei dingen kunt doen zonder er echt bij na te denken. En je onbewuste praat ook met je. Via dromen, inzichten en plotselinge ideeën. Je hoeft je dus niet alleen te voelen. Praat tegen je eigen onbewuste. Vraag wat je nodig hebt. En dan in je slaap of zomaar overdag krijg je op eens dat idee dat jouw vraag beantwoord. Vertel je onbewuste wat je dwars zit. Zeg bijvoorbeeld “Lief onbewuste, de buurman deed vandaag weer zo naar tegen mij” en je onbewuste luistert en misschien bedenk je op eens wat je kunt doen tegen die buurman. Bijvoorbeeld zeggen dat hij zo vervelend is. En dan durf je dat op eens te doen, en dan krijg je een glimlach op je gezicht en voel je je weer dik tevreden met je leven.

Doe het, zet die éne stap en verander je leven. Toch meer nodig? Zet je naam op de emaillijst of maak hier een afspraak voor een vrijblijvend en gratis gesprek.

Existentiële eenzaamheid

Iedereen is alleen

Dit eenzaamheidsgevoel zou ik accepteren.
De mens wordt alleen geboren en gaat alleen dood. Niemand is in staat om exact mee te ervaren wat een ander ervaart. Iedereen past zijn eigen filters en vervormingen toe op basis van de eigen ervaringen. Hierdoor weet je nooit of het beeld dat ik heb bij b.v. het woord rood hetzelfde beeld is dat jij daarbij hebt.
Dit is niet het geval als je instinctmatig zou reageren, zoals bij een dier. Er is een trigger, b.v. voedsel, en dus reageert het dier. Hap, kauw, slik. Het gaat niet nadenken of het wel verstandig is om het op te eten of zo iets. Wij wel. Diezelfde trigger geeft bij ons een scala aan keuzes en wat je doet ligt geheel aan wat jij aan filters en vervormingen in jouw hoofd hebt aangelegd, samen met een klein stukje vrije keuze ruimte.
Dat laatste maakt ons menselijk. Maar ook soms onzeker over de keuzes die wij maken en dat kan dat eenzaamheidsgevoel oproepen. Maar als je bedenkt dat iedereen dit ervaart kun je het gevoel gemakkelijker accepteren.

Heb je daar moeite mee? Weet dan dat hypnose je kan helpen. Maak een afspraak voor een vrijblijvend en gratis gesprek om te zien wat ik voor je kan doen.

Hoe meet je eenzaamheid. Wat doe je eraan.

Gebruik de Eenzaamheidsschaal van De Jong-Gierveld  (dit is eigenlijk bedoeld voor grote groepen, maar geeft toch inzicht) 
Vragen waarop je met ja, min of meer, of nee moet antwoorden:
- Er is altijd wel iemand in mijn omgeving bij wie ik met mijn dagelijkse probleempjes terecht kan.
- Ik mis een echt goede vriend of vriendin.
- Ik ervaar een leegte om me heen.
- Er zijn genoeg mensen op wie ik in geval van narigheid kan terugvallen.
- Ik mis gezelligheid om me heen.
- Ik vind mijn kring van kennissen te beperkt.
- Ik heb veel mensen op wie ik volledig kan vertrouwen.
- Er zijn voldoende mensen met wie ik me nauw verbonden voel.
- Ik mis mensen om me heen.
- Vaak voel ik me in de steek gelaten.
- Wanneer ik daar behoefte aan heb, kan ik altijd bij mijn vrienden terecht.
Praktische oplossing: Zorg dat je op al deze vragen een voor jou positief antwoord kunt geven. Ja, lekker, dat was juist het probleem.  En toch kan je het. Zet vandaag die eerste stap. Kies één dingetje en ga daarmee aan het werk. Gebruik de tiplijsten die ik later hieronder plaats of lees  mijn blog en schrijf je in voor mijn emaillijst.  Met één klein ministapje begint een wereldreis. Met één klein dingetje veranderen in je leven begint een traject waarin jij je kracht vindt om het leven te leven.


Vind die kracht om het te doen

Ergens in het leven werpen mensen hun eigen drempels op. De fysieke drempel van de huisdeur is er één. Maar er zijn zoveel dingen die mensen eng of moeilijk kunnen vinden. Je ervaart dat misschien van jongst af aan, en weet niet eens meer dat je zelf dat besluit hebt genomen om iets niet meer te gaan doen. Of je hebt kort, of langer geleden iets zo ergs meegemaakt dat je nu net zo verlamd van schrik bent dat je grote drempels om jezelf heen maakt, zodat niemand dat ooit nog eens kan doen.
Maar die drempels houden je binnen. In je huis, of in je eigen hoofd.
Wil je weer in het leven staan en overal van genieten, zul je over die drempels heen moeten. 
Ik heb een mp3 gemaakt. Als je die dagelijks een poosje afluistert, zul je merken dat je meer zekerheid en durf ervaart, waardoor je meer zelfverzekerd over je drempel kunt stappen.
Je kunt deze zelfhulp mp3 hier bestellen. 
Ook kan een gesprek helpen, of een op maat gemaakte zelfhulp mp3 of een hypnotherapeutische behandeling om specifieke angsten en belemmeringen aan te pakken. Vraag zoiets hier aan.

Eén kleine verandering is stap 1 op het traject naar gelukkig leven

Vraag jezelf af. Wat zou je in je leven anders willen. En denk dan niet Alles, maar kies 1 klein dingetje uit.  Stel jezelf dan de volgende vraag. Wat zou ik dan willen in de plaats daarvan.  En vervolgens hoe kan ik die éne kleine verandering tot stand brengen.
Doe dat dan!
Je zult merken dat alleen dat kleine ding veranderen je al een heel trots en blij gevoel geeft. En met dat positieve gevoel heb je je kracht vergroot, zodat je daarna een volgend klein stapje kan doen.
Hulp nodig?
Kijk bij Over de drempel en iets doen. 
of
Maak hier een afspraak voor een vrijblijvend telefoongesprek.

De eerste opdracht bij eenzaamheidsgevoelens is: Ga naar buiten!
 
Hier heb ik iets om regelmatig naar buiten te gaan.
Je plant wat zaadjes. Kijkt regelmatig of ze op komen en geeft ze water.
Doe je dit op de stoep heb je ook nog een grote kans op aanspraak. 
 
Ik stuur je graag 1 of meer 
zakjes met zaadjes om in je buurt uit te zaaien en te zien groeien. 
Het contact met de natuur maakt je gelukkiger.
Klik op de button voor de bestellijst.
Betaal alleen een kleine vergoeding aan verpakkings- en verzendkosten
en krijg jouw gratis zaadjes toegestuurd. 

drs. Krina van der Meulen
master 3.0 hypnotherapeut